Egyébként nem tudom, ki hogy van vele, de én elég gyakran szorulok ilyen villám kajákra, mert valahogy elmegy a délelőtt, aztán egyszerre csak arra eszmélek, hogy korog a gyomrom (hja, kérem, így jár, aki délig csak gyümölcsöt eszik), és nincs türelmem semmivel tötymörögni, ENNNNNNI akarok. Ez az étel pedig, amilyen egyszerű, olyan finom is.
A saláta eredetijét egyébként egy Tisza tavi étteremben ettem, azóta rendszeresen műsorba kerül nálunk. Körtével ugyan csak most volt először, mert nem volt itthon alma. Merésznek is gondoltam a párosítást, de finom lett, igaz, fontos, hogy kemény, még ropogós gyümölcsöt használjunk hozzá.
Szezámos csirke könnyű kukorica salátával
Hozzávalók 4 személyre
a csirkéhez:
- 2 kicsontozott csirkemell
- 4 ek szezámmag (lehet több is)
- 4 ek szezámolaj (ha van)
- só, bors,
- 1 tk olivaolaj
A serpenyőben megpirítom a szezámmagot, megszórom vele a csirkemellet. Ha van otthon szezámolaj, akkor ezzel is meglocsolom (nem szabad vele főzni, mert elveszíti az intenzív szezám illatát, és hidegen is inkább isteni illata, mint íze van)
Kukoricasaláta
- 1 doboz konzerv kukorica
- 2 alma vagy kemény körte
- 1 csokor kapor, apróra vágva
- 1 pohár kefír (esetleg joghurt)
- 1 tk magos dijoni mustár
- 1 pici fej lilahagyma vagy 2 szál újhagyma
- só, bors
- 2-3 marék bármilyen zöldsaláta (nálam rukkola volt)
Igazán finom lehet
VálaszTörlésKöszönöm, az volt ;-)
VálaszTörlés