Ez itt a tészta hűtőből való kivételétől számítva 25-30 percen belül asztalon -tányéron lehet, és nem csinál felfordulást a konyhában. Még evéskor sem, mert akkora falatkák, amik egyszerre bekaphatóak, és így nem esnek le belőle morzsák.
Ezért szinte mindig van a hűtőmben egy csomag vajas levelestészta, meg virsli, amivel akár a vendégek, akár a saját éhünket gyorsan lehet csillapítani. De sokszor vitte ezt már a fiam mindenféle utazásra, kirándulásra is.
Titka semmi más, mint a tészta és virsli mellé kerülő mártás, illetve a tészta-virsli aránya (legalábbis, mi úgy szeretjük, ha nem túl sok tészta köríti a tölteléket).
Hozzávalók
- 1 csomag levelestészta (nálam Tante Fanny)
- 1 csomag virsli (nálam Sága Snacki, mert azok kellőképp picik, de lehet bármilyen virsli kb. 2 cm-es darabkákra vágva)
- 10 ek mustár
- 5 ek méz
- 1 tk pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- bors, pici só
- 10 ek ketchup
- 1/2 kaliforniai paprika apróra kockázva
- 1/2 fej lilahagyma apróra vágva
- oregano, bazsalikom
- bors, pici só
- a falatkák tetejére 1 tojás, illetve szezám- vagy lenmag esetleg fekete hagymamag (nigella)
A mártásnak valókat összekeverem, egy-egy kávéskanálnyit teszek a téglalapokra, majd ráültetem a virsliket, és összehajtom a tésztát. A széleit kicsit összenyomom.
Felverem a tojást, és megkenem vele a falatkák tetejét, majd megszórom magokkal (lehet tejjel vagy vízzel is kenni, de, ha nem szórjuk meg maggal, akkor ez el teljesen is hagyható)
A falatkákat sütőtepsibe rakom, és kb. 10-15 perc alatt 200°C-on megsütöm (míg piros nem lesz a tetejük)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése