2010. május 17., hétfő

Egy csendes kutya

Fáncsi ma átesett a kötelező műtéten, immár -a többiekhez hasonlóan- csak szaktanácsadói szerepet tölthet be nemében. Háziállataink sorsa... ha jót akarunk nekik.

Mert, hogy annak idején Morzsi nem lett ivartalanítva (akkor még nem volt "divat", sőt, ugye nem is tanácsolták), aztán egy novemberi estén rosszul lett, rohantam vele az Állatorvostudományi Egyetem ügyeletére, ahol, mire sorra kerültünk, már öntudatlan volt. Élet és halál közt hagytam ott, másnap jött a telefon, hogy perforált méhgyulladás, de megműtötték és életben van. Ekkor 10 éves volt. Aztán jöttek a daganatok, egyszer műtöttük, de másodjára már túl idős volt hozzá, ez vagy ez is vihette el.
Szóval, Morzsi óta minden kutyánk ki lett pakoltatva, Fáncsit meg kimondottan ezzel a feltétellel kaptuk a Kóborkától.
Maga a műtét hamar lement, a seb picike (alig 4-5 centi). Mikor bementem, már nézett rám, hazaérkezés után 1 órával már lábon volt, kettővel már kakilt is, de szegénykém azért nem önmaga, csak fekszik összekucorodva a helyén, keresi a jobb pozíciót. A többi állatok is csak néznek, hogy mi ez a nagy csendesség, még mikor kimegyünk a kertbe, sincs semmi rohangálás, semmi szertelenkedés, kapkodás. Gondolom, ők meg tudnák szokni. Persze én is, csak nem ezen az áron, mert a szívem szakad meg, ha a szemébe nézek.
Na, holnap majd jobb lesz.
Gallérja egyelőre nincs, mert ha ráadom, nem tudja tartani, lerakja a földre, mintha porszívózna. De nem is nyalja magát, ez is mutatja, milyen tompa.

Update: tegnap este óta izgulok, csak fekszik a kosarában. Hiába keltem fel hozzá hajnalban és vittem ki ölben, megérezte a szelet és már jött is be, onnantól nem tudtam kimozdítani. Inni is csak úgy iszik, hogy vagy öt percig a kezemről csorgattam a vizet a szájába, akkor lefetyelt csak a tányérba. Még csak nem is nyalja magát... Iszonyatosan fura, hogy egy ilyen aktív kiskutya ilyen legyen. Meg az is, hogy a többi kutyánk szemre sokkal megviselőbb módon megcsinált ivartalanítás után este már ettek, jöttek-mentek, pisiltek, kakiltak, ő meg nem. Nem lázas, a sebe szép.... Alig várom a holnapi kontrollt.

Update 2: Fáncsi jobban van, egy teljes nap volt, mire magához tért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése